"Bajari" i "Món petit" passen a ser seleccionats als Gaudí com a millor documentals

Dos dels quatre documentals seleccionals a millor documental en la VI edició dels Premis Gaudí són coproduccions de TVC.

BAJARÍ, amb guió i direcció d'Eva Vila, i produïda per Lastor Media, Cromosoma SA. Televisió de Catalunya, Eva Vila Purtí, Fundació Privada IDEC, amb la participació de TVE narra l'arribada de Karime Amaya, neboda-néta de la gran bailaora Carmen Amaya, des de Mèxic fins a Barcelona -"Bajarí" en llengua caló -, on decideix treballar amb un grup d'artistes locals en un nou espectacle. Karime convida la seva mare, Mercedes Amaya "Winny", la qual s'unirà a ells i acompanyarà la seva filla en el descobriment de les seves arrels.

 Paral·lelament, el documental segueix la història de Juanito, un nen de cinc anys que està a punt de complir el seu somni de tenir un parell de botes vermelles que el convertiran en un veritable ballarí de flamenc. El seu oncle Coco, una llegenda del cant flamenc, acompanyarà Karime en l'espectacle i ajudarà el nen a aconseguir el seu somni.

El documental "Bajarí" va iniciar la seva gira mundial al prestigiós IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) al novembre del 2012 i es va estrenar a la gran pantalla el setembre del 2013.
 
Des de llavors, Bajarí ha viatjat al Festival Internacional de Cine en Guadalajara, Mèxic, s'ha projectat al Festival Mediawave d'Hongria, al Parnü International Film Festival, Estònia, ha tingut la seva "première" espanyola al Festival de Cine Espanyol de Màlaga, ha participat al Docs Barcelona, on va obtenir una menció d'honor el passat mes de juny, al XIII International Documentary Film Festival "Flahertiana" i al Yamaha International Documentary Film Festival, al Japó, entre d'altres.



MÓN PETIT,  el documental català amb més espectadors a tot al món durant el 2013. Aquesta coproducció de TV3 està dirigida per Marcel Barrena amb guió de Marcel Barrena, Víctor Correal i Adrià Cuatrecases, i explica vida i viatges del jove Albert Casals, que intenta arribar al lloc més llunyà del món sense diners i en cadira de rodes.

El documental ha aconseguit un gran èxit de públic a sales d'exhibició, a la televisió i als festivals: dos premis a l' IDFA (el festival de documentals més important del món), estrena a Palm Springs, a Aruba, al Festival de Xangai, premi al Millor Documental a Boulder (EUA), Premi Jove al ZagrebDox (Croàcia), Premi Jove a Macedònia, Menció Especial del Jurat al Fit-Cat...

"Món petit" és una coproducció de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola, Umbilical Produccions i Corte i Confección de Películas, amb el suport de l'ICEC i l'ICAA, i amb la participació de Canal+.
 

 
Anar al contingut