<b>"Bajarí"</b> el documental que segueix Karime Amaya, a TV3

TV3 va dur a la pantalla la pel·lícula d'Eva Vila "Bajari" dissabte 7 de juny a les 23.40
"Bajarí" el documental que segueix Karime Amaya, a TV3

"Bajarí" el documental que segueix Karime Amaya, a TV3

TV3 va dur a la pantalla la pel·lícula d'Eva Vila "Bajari" dissabte 7 de juny a les 23.40
Actualitzat
El documental narra l'arribada de Karime Amaya, neboda-néta de la gran bailaora Carmen Amaya, des de Mèxic fins a Barcelona -"Bajarí" en llengua caló -, on decideix treballar amb un grup d'artistes locals en un nou espectacle. Karime convida la seva mare, Mercedes Amaya "Winny", la qual s'unirà a ells i acompanyarà la seva filla en el descobriment de les seves arrels.

Paral·lelament, el documental segueix la història de Juanito, un nen de cinc anys que està a punt de complir el seu somni de tenir un parell de botes vermelles que el convertiran en un veritable ballarí de flamenc. El seu oncle Coco, una llegenda del cant flamenc, acompanyarà Karime en l'espectacle i ajudarà el nen a aconseguir el seu somni.

El documental "Bajarí" va iniciar la seva gira mundial al prestigiós IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) al novembre del 2012 i es va estrenar a la gran pantalla el setembre del 2013. Des de llavors, Bajarí ha viatjat al Festival Internacional de Cine en Guadalajara, Mèxic, s'ha projectat al Festival Mediawave d'Hongria, al Parnü International Film Festival, Estònia, ha tingut la seva "première" espanyola al Festival de Cine Espanyol de Màlaga, ha participat al Docs Barcelona, on va obtenir una menció d'honor el passat mes de juny, al XIII International Documentary Film Festival "Flahertiana" i al Yamaha International Documentary Film Festival, al Japó, entre d'altres.
 
El 2013, la Karime Amaya va ser premiada al Festival de Flamenc de Jerez com a Artista Revelació de l'any i va aconseguir una menció especial del Jurat, DocsBarcelona, International Documentary Film Festival, 2013. També va ser convidada per Farruquito a ballar amb ell en el seu nou espectacle, "Abolengo", amb el qual fan una gira per tot el món. 
  
És una producció de Lastor Media - Cromosoma en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb la participació de TVE i el suport de ICEC i ICAA. Una iniciativa del Màster de Documental de Creació de La Universitat Pompeu Fabra amb la col·laboració de l'Academia de las Artres y las Ciencias del Flamenco, la Fundación Tablao Cordobés i l'Ajuntament de Barcelona. 

Fitxa tècnica:

Direcció i guió: Eva Vila
Idea original: Cándido Álvarez i Eva Vila
Producció: Oriol Ivern i Tono Folguera
Producció executiva: Eva Cebrián, Jordi Ambrós i Jordi Balló
Direcció de fotografia: Joan Tisminetzky
So directe: Juan Sánchez "Cuti", Marcos Casademunt i Francesc Gosalves
Edició: Ernest Blasi i Núria Esquerra en col·laboració amb Victor Kossakovsky
Direcció de Producció: Mariona Claveria
Direcció d'artistes: Càndido Álvarez