El sometent d'Alcarràs en una de les rondes de vigilància. (Foto: ACN)
El sometent d'Alcarràs en una de les rondes de vigilància. (Foto: ACN)
Barcelona

Baixen un 6% els assalts violents a habitatges a Catalunya

Els assalts violents a habitatges a Catalunya han baixat un 6% del gener al juny del 2013 en relació amb el mateix període de l'any anterior. Els últims assalts són obra de lladres oportunistes, segons dades facilitades pel comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, que contrasten amb la sensació dels ciutadans que el problema no està resolt.

RedaccióActualitzat
Els assalts violents a habitatges a Catalunya han baixat un 6% del gener al juny del 2013 en relació amb el mateix període de l'any anterior. Els últims assalts són obra de lladres oportunistes. Josep Llluis Trapero, comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, ho ha explicat en declaracions a "El Matí" de Catalunya Ràdio.

"Els últims anys, vàrem tenir aquelles onades del 2006 i del 2007, fets molt greus, amb lesions molt greus, protagonitzades per grups molt especialitzats. Això s'ha anat reduint; tenim molts oportunistes ara, molts delinqüents que vénen d'altres delictes no tan greus i que veuen els robatoris a domicilis com una possibilitat d'aconseguir diners."

Les dades oficials semblen contradir la sensació ciutadana que els assalts a domicilis no només no han baixat, sinó que alguns segueixen sent molt violents.

Durant el primer semestre d'aquest any han augmentat un 5% les detencions de lladres en relació amb el mateix període de l'any passat. Segons dades policials, les bandes són responsables del 15 o el 20% dels robatoris.


El cas d'Ester Quintana

Per altra banda, Trapero assegura que ni el Departament d'Interior ni els Mossos d'Esquadra han mentit ni han volgut tapar la veritat en el cas d'Ester Quintana, que va perdre un ull en una manifestació presumptament per l'impacte d'una pilota de goma.
Anar al contingut