Un fumador de 20 cigarretes al dia pot arribar a tocar-se la cara 300 vegades més, segons l'OMS
Un fumador de 20 cigarretes al dia pot arribar a tocar-se la cara 300 vegades més, segons l'OMS
Barcelona

Baixa un 90% l'exposició al fum dels no fumadors després de l'aplicació de les lleis antitabac

Les persones que no fumen respiren un 90% menys de fum després de l'aplicació de les noves lleis antitabac. És el resultat d'un estudi que han elaborat dos equips de control del tabac de l'Institut Català d'Oncologia i de l'Hospital de Bellvitge.

RedaccióActualitzat

Les persones que no fumen respiren un 90 per cent menys de fum després de l'aplicació de les noves lleis antitabac. És el resultat d'un estudi que han elaborat dos equips de control del tabac de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) i de l'Hospital de Bellvitge (Idibell). En concret, han analitzat els nivells de cotinina, que és la substància derivada de la nicotina que s'utilitza com a marcador en la saliva. Dels més de 2.500 veïns de Barcelona que han passat per l'estudi, s'ha pogut observar que aquests nivells han disminuït al voltant d'un 90% del 2004 al 2012.

De l'estudi es desprèn també que els no fumadors tenen la percepció de respirar gairebé un 40% menys de fum durant el temps de lleure. És una conseqüència directa, diuen els investigadors, de les lleis que prohibeixen fumar en llocs tancats de concurrència pública.

La llei antitabac que va entrar en vigor el gener del 2006 prohibia parcialment el consum en públic del tabac, i cinc anys després es va posar en marxa la segona llei, que ampliava la prohibició en tota mena de locals tancats com bars i restaurants, i en alguns espais també a l'aire lliure.

 

Anar al contingut