Estudiants de segon d'Arquitectura fent un examen
Estudiants de segon d'Arquitectura fent un examen
Brussel·les

Baixa l'abandonament escolar i puja el nombre de titulats universitaris a Europa, però cal esforçar-se més

L'estat espanyol té una taxa del 26,5% d'abandonament escolar, xifra només superada per Malta, amb un 33,5%. Les dades de l'Eurostat pel 2011 mostren que hi ha grans diferències entre els països de la UE i falta encara molt per complir els objectius en matèria d'educació marcats pel 2020.

RedaccióActualitzat
Segons les dades de 2011 publicades per Eurostat, els estats han d'actuar de pressa per arribar als objectius d'Europa 2020 en matèria d'educació. S'han abaixar les taxes d'abandonament escolar per sota el 10% i apujar el nombre de joves amb titulació superior fins a un 40% com a mínim.

La taxa mitjana actual d'abandonament escolar és del 13,5%, menys del 14,1% del 2010 i del 17,6% del 2000. El 2011, el 34,6% de les persones d'entre 30 i 34 anys de la UE tenien un títol superior, davant del 33,5% del 2010 i el 22,4% del 2000.

L'estat espanyol continua segon per la cua d'Europa, només al darrere de Malta, pel que fa a l'abandonament escolar, que vol dir que només s'ha cursat fins als estudis secundaris inferiors. De tota manera, hi ha hagut una lleugera millora respecte a l'última anàlisi, i ara, tot i que el percentatge se situa en el 26,5%, encara s'està lluny de l'objectiu comunitari de situar-lo per sota del 10%, i fins i tot de l'estatal, que es conformaria amb un 15%.

La Comissió Europea ha alertat els països membres que encara no compleixen els objectius, que s'han d'esforçar més i afanyar-se per posar en marxa noves estratègies de lluita contra l'abandonament escolar. En concret, recomanen fer una inversió seriosa en educació i adverteixen que les millores que hi ha hagut responen més als alts índexs d'atur juvenil que a reformes efectives del sistema.

Pel que fa al nombre de persones amb ensenyament superior, l'estat espanyol està estancat des de fa 2 anys en el 40,6% del total de la població, per sobre de l'objectiu comunitari del 40% i a una mica més de 3 punts de l'objectiu estatal d'arribar al 44%.


Anar al contingut