París

Baixa el seguiment de la tercera jornada de vaga dels funcionaris francesos

La vaga dels funcionaris fracesos comença a perdre força. La tercera crida dels sindicats no ha aconseguit l'efecte esperat i no ha superat el seguiment del passat 20 de novembre, que era l'objectiu fixat pels funcionaris per dorblegar el govern de Nicolas Sarkozy. Tant el govern com els sindicats han donat xifres de seguiment clarament per sota de les dues anteriors jornades de protesta.

Actualitzat
Segons el govern, aquesta tercera jornada només ha tingut un seguiment del 17,1% dels funcionaris, quatre punts per sota del 20 de novembre. Els sindicats també han reconegut que la seva convocatòria ha estat menys secundada, i que no han assolit l'objectiu de doblegar el govern amb un seguiment més massiu. A les 132 manifestacions que s'han fet a tot el país hi han participat unes 400.000 persones, segons els sindicats, i 217.000 segons la policia. El 20 de novembre, aquestes xifres eren de 700.000 i 350.000 ciutadans, respectivament.

La jornada de vaga estava convocada per set dels vuit sindicats del gremi, amb el suport dels partits d'esquerra i a set setmanes de les elecions municipals, per reclamar un augment salarial. També protesten contra la retallada de gairebé 23.000 llocs de treball que pretén dur a terme el govern.

El 20 de novembre passat, els funcionaris ja van sortir al carrer de manera massiva per protagonitzar una manifestació que va coincidir amb la vaga del transport públic. La vaga d'aquest dijous ha coindidit amb un viatge oficial a l'Índia del president francès, Nicolas Sarkozy.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut