Barcelona

Baix seguiment d'una primera jornada de vaga universitària que prepara el plat fort per aquest dijous

Els estudiants estan cridats a la vaga altre cop aquest dijous en contra del decret que estableix graus de tres anys i màsters de dos

RedaccióActualitzat

La vaga dels estudiants universitaris i de Secundària en contra del "decret 3+2" del govern espanyol, que estableix graus de tres anys i màsters de dos, ha tingut poc seguiment a Catalunya aquest dimecres. L'aturada es fa per exigir que s'aturi la reforma estatal ja que temen que s'encareixin els estudis universitaris.

Ja s'esperava que el seguiment fos baix als campus catalans perquè no hi ha hagut consens i només el Sindicat d'Estudiants ha convocat dues jornades de vaga, dimecres i dijous, mentre que el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i les coordinadores d'Assemblees de Facultats només faran vaga aquest dijous.

Tall a la Diagonal i ocupació del rectoral de la UB

Amb tot, un grup d'estudiants ha tallat a primera hora del matí la Diagonal  en tots dos sentits  de la marxa a l'alçada del Palau Reial, davant de les universitats.

Aquesta nit, a més, un altre grup d'estudiants ha ocupat el rectorat de la Universitat de Barcelona i hi ha passat la nit. De fet, a l'edifici central de la UB no hi ha gaire moviment d'estudiants avui.

Reclamen no aplicar el "decret 3+2"

Els estudiants temen que el canvi encareixi els estudis i reclamen compromisos als rectors perquè no apliquin el decret si no s'acompanya de màsters a preu de grau i si no s'amplien els diners per a beques.

El secretari general d'Universitats, Antoni Castellà, però, va assegurar a "El matí de Catalunya Ràdio" que Catalunya no aplicarà la reducció de quatre a tres anys dels graus universitaris que preveu el decret del govern espanyol, però que s'aprofitarà la nova normativa per fer un debat sobre com s'ha de reorientar la durada d'aquests estudis.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut