Jordi Baiget i Albert Batlle, aquest dimecres a Madrid abans d'entrar al Tribunal Suprem
Jordi Baiget i Albert Batlle, aquest dimecres a Madrid abans d'entrar al Tribunal Suprem

Baiget i Batlle diuen a Llarena que no coneixien el full de ruta independentista

L'exconseller d'Empresa i Sostenibilitat i l'exdirector dels Mossos van plegar al juliol, dos mesos i mig abans del referèndum

RedaccióActualitzat

L'exconseller d'Empresa i Coneixement Jordi Baiget i l'exdirector dels Mossos d'Esquadra Albert Batlle han declarat aquest dimecres al Tribunal Suprem com a testimonis davant el jutge Pablo Llarena.

A la sortida, només han parlat els seus advocats. El de l'exconseller Baiget, que va ser cessat al juliol, ha afirmat que en les reunions de govern no es parlava de vies unilaterals i que el van cessar per haver manifestat dubtes que el referèndum es pogués fer.

Cessat per "falta de confiança"

Segons s'ha filtrat, ha declarat que a Puigdemont el va cessar per "falta de confiança" i que va tenir por de les conseqüències que podia comportar-li continuar al govern.

 

Les fonts presents durant la declaració també asseguren que ha dit que no manté cap contacte amb Puigdemont i que mai va tenir coneixement de la intenció de fer una declaració d'independència.

Batlle nega pressions als Mossos

L'advocat de Batlle, que va ser director dels Mossos amb Jordi Jané de conseller, ha dit que el seu representat havia dimitit a causa dels canvis en la direcció de la conselleria, quan hi va arribar Joaquim Forn.

 

Batlle va dimitir tres dies després que plegués Jané. Aquest dimecres hauria dit que tampoc coneixia el full de ruta que portava a la declaració d'independència, i ha negat pressions polítiques als Mossos durant el seu mandat.

Munté, Jané i Ruiz

Aquest dimarts ja van declarar tres exconsellers que van sortir del govern al juliol. Neus Munté, Jordi Jané i Meritxell Ruiz van dir que van renunciar per no haver de desobeir.

Aquest dijous ho farà Diego Pérez de los Cobos, el coronel de la Guàrdia Civil encarregat del dispositiu policial de l'1 d'octubre.

ARXIVAT A:
Article 155Govern empresonatProcés català
Anar al contingut