Badalona

Badalona vol que les escoles cristianes paguin l'IBI

L'Ajuntament s'empara en una sentència de la justícia europea que considera que les exempcions fiscals a l'Església catòlica espanyola poden constituir ajudes estatals prohibides.

RedaccióActualitzat

Totes les escoles cristianes que hi ha a Badalona començaran el curs que ve amb una carta de l'Ajuntament a sobre de la taula en què se'ls demanarà que donin detalls de quants metres quadrats ocupen les aules on s'imparteixen classes privades, no concertades, com, per exemple, les de Batxillerat.

A partir d'aquesta informació, el consistori vol calcular quin impost de béns immobles pertoca a aquests centres educatius. Per cada metre quadrat d'escola no concertada, l'Ajuntament els vol cobrar l'IBI proporcional. També, dels menjadors o de les activitats extraescolars que les famílies paguen.

Badalona fa aquesta petició després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea considera que alguns beneficis fiscals de l'Església catòlica espanyola podrien ser il·legals. Per exemple, si les escoles religioses se'n lucren, han de pagar. Des de la Fundació d'Escoles Cristianes, però, no hi estan d'acord, perquè diuen que reinverteixen els diners en el manteniment de les aules i, per tant, no se'n lucren.

Segons l'Ajuntament de Badalona, podrien arribar a ingressar uns 230 mil euros anuals, dels 19 immobles que tenen aquestes escoles. Per poder cobrar, l'Ajuntament de Badalona haurà d'esperar que el govern espanyol canviï la llei d'Hisendes Locals, i això no està, de moment, a l'agenda del ministre d'Hisenda.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut