El líder del PPC, Xavier García Albiol, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, i altres diputats populars a la reunió de diputats al Parlam…
El líder del PPC, Xavier García Albiol, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, i altres diputats populars a la reunió de diputats al Parlament, el 18 de gener de 2016. (Horitzontal)

Badalona retira la placa dedicada a Fernández Díaz i Albiol ho qualifica de "mesquí"

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Badalona ha retirat aquest dimecres la placa que el consistori va dedicar a l'exministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, per la inauguració d'unes obres quan Xavier García Albiol era l'alcalde i aquest ho ha qualificat de "mesquí". El consistori ha informat a través d'una piulada que retirava la placa "per les víctimes del Tarajal i tothom qui mor al Mediterrani", argument que el popular ha qualificat de "pobre". En ser preguntat sobre aquesta qüestió, Albiol ha acusat el govern badaloní d'actuar basant-se en "l'odi i el revenjisme". Ha afirmat que és "indigne" que es retiri aquesta placa que es va posar quan es van inaugurar les obres del Passeig Marítim i ha criticat també que s'hagi fet enviant una brigada municipal, en plena onada de fred, i a primera hora del matí "perquè els veïns no els increpin".

Albiol ha posat en relleu que, tot i la crisi, el seu govern municipal va tirar endavant obres com al reforma del Passeig Marítim i en la inauguració d'aquesta obra es va descobrir una placa recordant la inauguració per part seva i de l'exministre d'Interior. Ha lamentat que ara "el govern de la CUP amb el suport del PSC es dediquin a arrencar totes les plaques de record de la inauguració de les obres", unes plaques que ha recordat que són l'obra d'un alcalde "escollit democràticament". Al popular li ha semblat "pobre" l'argument que aquesta retirada es feia per les víctimes del 'cas Tarajal', polèmica que ha revifat després de l'emissió d'un documental a TV3 sobre la qüestió. En aquest sentit, Albiol ha considerat que l'emissió d'aquest reportatge a la televisió pública catalana s'emmarca en l'"estratègia" d'aquesta, que ha denunciat que "s'ha convertit en la principal eina del procés independentista". "Podrien haver fet un documental sobre la família Pujol o Millet", ha dit.

Anar al contingut