Badalona

Badalona presenta candidatura per ser la capital de la cultura catalana el 2010

Badalona es vol donar a conèixer, i per això ha decidit optar a ser capital de la cultura catalana l'any 2010. En la presentació de la seva candidatura, el regidor de Cultura, Jaume Vives, ha recordat la riquesa patrimonial de Badalona, l'antiga Beatulo, i ha volgut reivindicar la ciutat, que sovint es veu eclipsada per la proximitat de Barcelona. L'Ajuntament, a més, pretén introduir el concepte de cultura urbana. Badalona competirà amb la ciutat andorrana d'Escaldes-Engordany, de moment, ja que el termini de presentació de candidatures encara no s'ha tancat.

Actualitzat
Com ja ho han fet Banyoles, Esparreguera, Amposta i Lleida, i com ho seran Perpinyà i Figueres, la ciutat de Badalona aspira a convertir-se en capital de la cultura catalana l'any 2010, la setena, un nomenament que seria una "gran oportunitat" de promoció, ja que tradicionalment la seva situació geofísica l'ha condemnat a ser a l'ombra de Barcelona.

El regidor de Cultura de Badalona, Jaume Vives, ha destacat, en la presentació de la candidatura, que el patrimoni arqueològic de la ciutat vinculat a l'antiga ciutat romana de Baetulo com un dels principals arguments per merèixer la capitalitat, i ha recordat que d'aquí a poc temps esdevindrà "el patrimoni arqueològic museïtzat més gran del país".

Per Vives, a més, el fet que Badalona estigui tan a prop de la metròpoli aporta "un model més urbà" de cultura catalana, molt diferent del que han mostrat les ciutats que fins ara han estat escollides com a capitals culturals. 

Si finalment Badalona és l'escollida, la ciutat ja té pensats alguns actes que organitzarà per promoure la cultura catalana, a més dels fixos que proposa anualment l'organització i dels actes propis del calendari cultural de la ciutat. L'Ajuntament assegura que aquestes noves idees, que no ha concretat, s'incorporaran a l'oferta cultural de la ciutat.
Anar al contingut