L'Ajuntament va clausurar una pensió il·legal en un casa amb garatge del barri de Llefià.
L'Ajuntament va clausurar una pensió il·legal en un casa amb garatge del barri de Llefià.
Badalona

Badalona imposarà multes de fins a 500.000 euros als propietaris de pisos pastera

L'Ajuntament de Badalona serà contundent amb la sobreocupació de pisos, el que es coneix com a pisos pastera, i imposarà multes de fins a 500.000 euros per als propietaris d'aquest habitatges i de pensions il·legals. En un comunicat, el consistori que encapçala Xavier García Albiol ha remarcat que aplicarà les sancions que preveu la llei de l'habitatge de Catalunya. El dirigent popular ha promès "màxima duresa" per als que permeten aquesta sobreocupació. Segons ha dit, bona part dels pisos pastera són d'entitats financeres. Per això les ha avisat que no permetrà que mirin cap a una altra banda.

Actualitzat
García Albiol s'ha compromès a "castigar" els que "estan permetent o s'estan lucrant" amb els pisos pastera i les pensions il·legals. Segons ha dit, la gent que viu en aquests pisos "es proveeixen del servei de la llum de forma il·legal, no paguen les despeses de comunitat i, sovint, atemoreixen la resta de veïns".

L'alcalde badaloní s'ha remès a les dades de la Guàrdia Urbana per afirmar que "un nombre significatiu" d'aquests pisos són propietat de bancs i caixes, mentre que la gent que hi viu són "majoritàriament marroquins, romanesos i pakistanesos". García Albiol ha afegit que el consistori té constància que ciutadans del Pakistan han comprat immobles per crear una xarxa de pisos sobreocupats.

Fa dues setmanes, l'Ajuntament va multar amb 100.000 euros el propietari d'una pensió il·legal.
Anar al contingut