Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, amb altres membres de l'equip que ha impulsat la campanya, en la presentació del 18 de juliol de 2017. …
Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, amb altres membres de l'equip que ha impulsat la campanya, en la presentació del 18 de juliol de 2017. (Horitzontal)

Badalona destina un equip de mediadors a garantir la bona convivència entre els veïns i els usuaris de les discoteques

ACN Badalona.-L'Ajuntament de Badalona posa en marxa aquest estiu una campanya per fomentar la bona convivència entre els veïns i els usuaris de les discoteques del polígon Can Ribó. La iniciativa segueix el lema 'Sóc Top, gaudim la festa, cuidem Badalona' i té com a element central un equip de cinc mediadors que patrullaran els divendres i dissabtes entre les onze de la nit i les tres de la matinada per diluir actes incívics i evitar conflictes. Entre diversos focus d'atenció, la campanya incideix en les actituds masclistes, de manera que tant els mediadors com el personal de les discoteques i bars rebrà formació de gènere per poder actuar correctament davant situacions sexistes. La iniciativa de l'Ajuntament, que s'allargarà fins el setembre, també comporta un increment de presència de la Guàrdia Urbana: hi haurà més controls de consum de drogues i alcohol al carrer i també més controls de trànsit.

A banda d'aquestes mesures, per facilitar el civisme dels usuaris de les discoteques, s'han instal¿lat noves papereres prop dels locals i està prevista la col¿locació de sis contenidors de recollida de la brossa de 1.000 litres de capacitat. Alhora, també s'ha reforçat el dispositiu de neteja, amb un equip extra que recorrerà els carrers els dissabtes, diumenges i festius en horaris de matí amb una màquina d'aigua a pressió.La campanya de sensibilització per garantir la convivència entre veïns i discoteques s'ha presentat aquest dimarts, i inclou també cartells on es promouen les actituds cíviques i es rebutgen comportaments com orinar al carrer o trencar elements de la via pública. L'alcaldessa, Dolors Sabater, ha remarcat que la iniciativa "no vol criminalitzar ningú, sinó que busca sensibilitzar i conscienciar les persones que gaudeixen de la nit a Badalona perquè les seves actituds siguin respectuoses amb l'entorn".

Anar al contingut