Badalona

Badalona demana un debat per promoure una llei que permeti desterrar els delinqüents reincidents

Desterrar delinqüents per evitar que reincideixin. L'Ajuntament de Badalona posa aquesta mesura sobre la taula per millorar la seguretat. El consistori aprofita la decisió d'una jutgessa que ha prohibit l'entrada a la ciutat a uns presumptes lladres reincidents que estan pendents de judici. Entre els dos sumen una setantena de robatoris en bars de la localitat. Ara, l'Ajuntament defensa la necessitat de fer un front comú de tots els municipis catalans per promoure una llei que empari aquest tipus de condemnes. El consistori reclama aquesta unitat com a mesura de pressió davant el Ministeri de l'Interior.

Actualitzat
Badalona obre la porta a desterrar delinqüents reincidents. L'Ajuntament recull la idea d'una jutgessa que ha prohibit l'entrada a uns delinqüents reincidents, i vol impulsar-la fins a instàncies estatals. De fet, demana el suport de la Federació de Municipis i de l'Associació Catalana de Municipis per fer un front comú en favor de mesures com aquesta. El consistori entén que la mesura de la jutgessa és un cas excepcional que s'hauria de generalitzar.

L'Ajuntament creu que seria una bona manera de combratre la inseguretat i acabar amb els lladres reincidents. Aquesta mesura arriba en ple debat sobre la seguretat a Catalunya.

70 robatoris en bars

La jutgessa va decidir desterrar una banda de lladres a qui s'imputa una setantena de robatoris en bars de Badalona. Ara estan en presó preventiva, però no podran entrar a la ciutat en cas que els deixessin anar. Aquesta mesura, però, només s'aplica fins que el procés judicial conclogui i s'hagi emès una sentència d'una instància superior.

Els imputats són 18 persones detingudes en una operació que encara no s'ha tancat. Es tracta dels presumptes integrants d'una banda que agrupa diversos clans familiars. Tots junts acumulaven més de 200 antecedents i en el que va de 2010 ja els havien detingut mig centenar de cops. Sortien pràcticament a detenció diària.
Anar al contingut