Badalona contradiu la 'Llei Montoro' i anuncia la reinversió del superàvit de 2016 en "polítiques socials i sostenibles"

ACN Badalona.-L'Ajuntament de Badalona ha tancat l'exercici 2016 amb un superàvit de 21 MEUR que, segons la Llei d'estabilitat pressupostaria, s'hauria de destinar a l'amortització del deute bancari. Tot i això, el govern municipal ha anunciat que contradirà aquesta ordre i reinvertirà els diners en "polítiques socials i sostenibles". El consistori defensa que el deute municipal està "controlat", ja que s'ha reduït un 9% durant el 2016 i se situa ja en els 81,9 MEUR, el que representa un 50% dels ingressos ordinaris -la Llei fixa un topall d'endeutament del 75%. Segons l'alcaldessa, Dolors Sabater, "les necessitats de la població de Badalona són moltes i prioritàries i la situació financera local permet apostar per més inversió".

En aquest sentit, el govern municipal exigeix la millora de l'autonomia local, que prioritzi les polítiques públiques per davant dels pagaments bancaris. El tercer tinent d'alcaldia i regidor d'Hisenda, Jose Téllez, considera que el municipalisme ha de "dir 'prou' als dictats d'austeritat que fixa el ministre Montoro".

Anar al contingut