Badalona

Badalona col·locarà càmeres de trànsit per controlar els incívics

Badalona omplirà algunes zones d'unes càmeres especials. No són de videovigilància, perquè això obligaria a demanar un vistiplau que la Generalitat podria negar a l'Ajuntament, sinó de trànsit. L'objectiu, però, no és controlar els cotxes sinó els incívics. El consistori espera que les càmeres tinguin un efecte dissuasiu sobre els actes vandàlics en alguns punts de la ciutat. De moment, a la tardor en col·locaran sis a l'entorn de la zona d'oci de Can Ribó i més endavant podrien arribar també a la Capital Europea del Bàsquet.

Actualitzat
El fet que la col·locació de càmeres de videovigilància al carrer necessiti l'autorització de la Generalitat ha fet buscar una alternativa a l'Ajuntament de Badalona. El consistori vol dissuadir els incívics d'algunes zones de la ciutat. Especialment al polígon de Can Ribó, on cada cap de setmana es reuneixen més de 5.000 persones que van a les discoteques del polígon.

Com que les càmeres de videovigilància depenen del govern català, l'Ajuntament ha decidit posa càmeres de trànsit, per les que no calen permisos. El regidor de Seguretat, Ferran Falcó, reconeix que el que busquen és un efecte dissuasiu perquè quan la gent vegi les càmeres es comporti correctament.

Les càmeres de Can Ribó es col·locaran a la tardor i si l'experiència respon a les expectatives se'n podrien posar una desena més a l'entorn de la Capital Europea del Bàsquet.
Anar al contingut