Entrada de la planta Bacardí de Mollet del Vallès (ACN)
Entrada de la planta Bacardí de Mollet del Vallès (ACN)

Bacardí tanca la línia de producció i embotellament de Mollet del Vallès i acomiada 82 treballadors

L'empresa té la intenció d'emportar-se la producció a Itàlia i vol deixar al Vallès la part de logística

Actualitzat

L'empresa de begudes alcohòliques Bacardí ha decidit tancar la línia de producció i embotellament de la planta de Mollet del Vallès, cosa que suposarà l'acomiadament de 82 treballadors. Segons fonts de l'empresa, Bacardí té la intenció d'emportar-se la producció a la planta d'Itàlia i vol que les instal·lacions vallesanes es converteixin en un centre de logística i d'administració.

CCOO ha exigit a l'empresa que faci marxa enrere i defineixi un pla industrial que garanteixi la continuïtat de l'activitat productiva i dels llocs de treball a la planta de Mollet del Vallès. Segons el sindicat no existeix cap causa que justifiquin el tancament i denuncia que es tracta d'una decisió política estratègica per emportar-se la producció a la planta d'Itàlia.

La planta de Mollet dóna feina a 250 persones i la direcció ha repartit aquest mateix matí les cartes d'acomiadament. Bacardí atribueix el tancament de la línia de producció i embotellament de Mollet a una revisió detallada de l'activitat productiva i a les necessitats del mercat, i es compromet a ajudar els treballadors afectats a trobar feina dins i fora de la companyia. L'empresa de destil·lats ha anunciat que oferirà plans de compensació i serveis de reinserció laboral als treballadors acomiadats i ha explicat que ha iniciat un procés de consulta amb els representants dels treballadors per arribar a un acord.

Bacardí diu que aquesta decisió és "necessària pel creixement de l'empresa i per la sostenibilitat del negoci a l'Estat". La planta de Mollet del Vallès és l'única que Bacardi té a l'Estat després del tancament de la de Màlaga el 2008. Actualment Bacardí té 17 plantes a Europa, incloent-t'hi la de Mollet.

Anar al contingut