Canes

"Babel" s'alça com a favorita al costat de "Volver" per aconseguir la Palma d'Or

El director mexicà Alejandro González Iñárritu ha aconseguit un èxit clamorós en la projecció de premsa de "Babel", que ja tothom situa com a favorita al costat de "Volver" per aconseguir la Palma d'Or a Canes. Després d'"Amores perros" i "21 gramos", el film tanca la trilogia sobre el poder de l'atzar, la fatalitat i l'inexorable del destí, amb tres històries que d'inici sembla impossible unir. Com en les dues precedents, és un accident de trànsit el que relaciona la trama, que té lloc al Marroc, Mèxic o el Japó.

Actualitzat
"Intens", "apassionant", "profund". Aquests són alguns dels adjectius que Canes ha dedicat a "Babel", l'últim film del mexicà Alejandro González Iñárritu. A la Gran Sala Lumiere del Palau de Festivals tothom ha coincidit a assenyalar la pel·lícula com una gran candidata a la Palma d'Or, al costat de "Volver", de Pedro Almodóvar. Protagonitzada per Brad Pitt, Cate Blanchet, Gael García Bernal, Adriana Barraza, Koji Yakusho, Rinko Kikucgi, Said Tarchani i Boubker Ait el Caid, "Babel" tanca la trilogia que va començar amb "Amores perros" i "21gramos".

La crítica ha subratllat la gran coherència interna de les tres pel·lícules i la gran qualitat que s'ha mantingut, incloent-hi el director de fotografia mexicà Rodrigo Prieto i el músic argentí Gustavo Santaolalla. "Babel", com les dues anteriors, pren el poder de l'atzar, la fatalitat i l'inexorable del destí com a bastida de tres històries molt diverses, la interconnexió de la qual és en principi molt difícil d'intuir.

Però "Babel" va un pas més enllà i s'amplia pel que fa a localitzacions, que van des del Marroc, fins a Mèxic i el Japó, on arriben les conseqüències del primer fet. La pel·lícula, també tracta la immigració mexicana als EUA, d'actualitat aquests dies pels projectes de l'administració Bush per aturar-la, la paranoia antiterrorista i l'aïllament ocasionat per una minusvalidesa.

A la presentació a Canes, actors i director, amb l'absència anunciada de Pitt per l'imminent naixement del seu fill amb Angelina Jolie, han pogut comprovar que el film va omplir de gom a gom la sala i va despertar un gran interès entre els assistents. Tant és així que ni tan sols un incident tècnic que va obligar a aturar uns moments la projecció va aconseguir fer aixecar algú del públic de la butaca.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut