Aznar i Casado, en la presentació del llibre de l'expresident del govern espanyol (EFE)
Aznar i Casado, en la presentació del llibre de l'expresident del govern espanyol (EFE)
Madrid

Aznar retreu a Sánchez que el "diàleg amb els colpistes" sigui "el pa de cada dia"

L'expresident del govern espanyol i Pablo Casado mostren sintonia i demanen la refundació del centredreta

Actualitzat

L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha dit que el "cop d'estat" a Catalunya "continua" i ha afirmat que l'executiu de Pedro Sánchez hauria de "restablir amb totes les seves conseqüències l'ordre constitucional". Aznar ha dit que no hi ha "terrenys intermedis" quan es tracta de defensar la continuïtat de la nació espanyola i ha lamentat que el "diàleg amb els colpistes" sigui "el pa de cada dia".

Segons l'expresident espanyol, aquests "colpistes", en referència als independentistes catalans, no només són a les institucions, sinó que, a més, "condicionen el govern d'Espanya". Per Aznar, "els problemes d'Espanya tenen la seva solució a la Constitució":

"El problema no està a la Constitució, sinó en els qui decideixen trencar el pacte"

Crida a la refundació del centredreta

Aznar ha presentat aquest dimarts el seu llibre "El futuro es hoy" acompanyat de l'actual líder del PP, Pablo Casado, i molts antics ministres dels seus governs. Casado i Aznar han mostrat una gran sintonia i s'han llançat floretes mútuament. Casado ha dit que Aznar sempre serà una "referència ideològica i absolutament imprescindible per al partit".

Per la seva banda, Aznar ha considerat que el nou líder popular "encarna perfectament" la "continuïtat històrica" que necessita el partit. A més, l'ha assenyalat com la "gran esperança" per a la "necessària" refundació del centredreta espanyol.

 

 

L'expresident espanyol, que fa uns dies advertia que el centredreta espanyol està dividit entre tres forces polítiques (PP, Ciutadans i Vox), ha assenyalat que el PP ha de ser qui en lideri la "reconstitució". Per Aznar, "reconnectar" aquest espai polític està "només a l'abast de grans líders" i ha desitjat que Casado se'n surti:

"Fa falta recuperar aquest espai comú en el centredreta. Cal fer-ho en base a uns principis i valors, llibertats, conservadors, del centredreta"

Entre els assistents a la presentació del llibre hi havia els exministres populars Ángel Acebes, Jaime Mayor Oreja, Esperanza Aguirre i José Manuel Soria, entre altres.

En el col·loqui posterior, Aznar ha recordat una pregunta que li va fer fa anys el papa Joan Pau II i l'ha formulat al nou líder del PP:

"- Pablo, quan guanyarem les eleccions?

- Com més aviat millor. Com li vas respondre al papa, 'hi estic treballant'"

ARXIVAT A:
PPPablo Casado
Anar al contingut