José María Aznar durant una conferència (Reuters)
José María Aznar durant una conferència (Reuters)
Madrid

Aznar és partidari d'aplicar l'article 155 si és "indispensable"

En una entrevista a "Expansión", l'expresident espanyol també afirma que "si continuem així serà difícil pagar les pensions" i subratlla que "caldrà jubilar-se als 70 anys"

RedaccióActualitzat

José María Aznar defensa l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya si és "indispensable". En una entrevista al diari econòmic "Expansión", l'expresident espanyol afirma que "Catalunya ja està fracturada" i demana que s'apliqui l'estat de dret "fins on faci falta", alhora que adverteix que "el pitjor és que la il·legalitat acabi sent la norma". Aznar considera que "no es pot fer més mal en menys temps" i proposa, "si fos indispensable", aplicar l'article 155 de la Carta Magna, que preveu la suspensió de l'autonomia.

En aquesta entrevista, l'excap del govern espanyol assegura que no "percep un projecte ambiciós per a Espanya", que només veu "el desig d'estar" i reclama reformes al mercat laboral, en l'educació i en les pensions. Segons Aznar: "Si continuem així serà difícil pagar les pensions, caldrà jubilar-se als 70 anys", assenyala l'expresident, que opina que Espanya necessita "una reforma fiscal integral que abaixi l'IRPF i apugi l'IVA".

Anar al contingut