Estepona

Aznar diu que alguna cosa va fer bé Gaddafi perquè Zapatero li vengués bombes

L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha tornat a referir-se a la figura de Moammar al-Gaddafi, a qui el cap de setmana passat ja havia qualificat d'"amic extravagant d'Occident". Aquest dilluns a la nit, en un míting del PP a la ciutat malaguenya d'Estepona, Aznar va dir que alguna cosa devia haver fet bé Gaddafi perquè l'executiu de Zapatero li hagués venut bombes de fragmentació.

Actualitzat
José María Aznar ha recordat que, el 2003, quan Moammar al-Gaddafi va veure el que li va passar després de la guerra de l'Iraq a "un dictador pitjor que ell", amb referència a Saddam Hussein, va voler "mostrar-se amic, cooperar amb la comunitat internacional".

És per això que, segons l'expresident del govern espanyol, "alguna cosa devia haver aconseguit perquè el 2007 el govern socialista li hagués venut bombes de fragmentació". I s'ha preguntat si l'executiu central "ven bombes de fragmentació als enemics i no als amics".

Aznar ha lamentat que la intervenció a Líbia, a la qual el govern presidit per José Luis Rodríguez Zapatero "ha enviat tropes", no es critiqui quan fa vuit anys "es va criticar molt" el suport d'Espanya a la guerra de l'Iraq, quan l'executiu que ell presidia "no va enviar-hi ni un sol soldat".  

"Un amic d'Occident"

Les declaracions d'Aznar a Estepona són conseqüència de les crítiques que ha rebut per dir, en una conferència a la universitat nord-americana de Colúmbia, que Gaddafi "és un amic extravagant d'Occident". En aquella xerrada, Aznar va defensar la figura del dictador libi i va criticar severament la intervenció de l'OTAN a Líbia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut