José María Aznar, aquest dijous a València (EFE)
José María Aznar, aquest dijous a València (EFE)
València

Aznar adverteix que res no tornarà a ser com abans a Catalunya

Actualitzat

Qui ha parlat de la situació a Catalunya ha estat José María Aznar. En un acte de la FAES aquest dijous a València, l'expresident espanyol ha assegurat que el que hi ha hagut a Catalunya ha estat "una autèntica rebel·lió", i ha advertit que no es tornarà a la situació que hi havia abans del procés:

"Els independentistes han arribat a l'extrem. Aquest temps s'ha acabat: els desitjos de tornada a la situació anterior no es compliran, no s'han de complir. El joc s'ha acabat a Catalunya i a la resta d'Espanya i qui ho negui o ho ignori xocarà contra una veritat molt sòlida que tindrà una traducció electoral inexorable."

Aznar ha dit també que el diàleg és impossible amb els que han protagonitzat "aquesta rebel·lió", i ha dit que l'única manera de fer front a l'actual situació és amb la llei i també amb la creació d'una alternativa política àmplia que pugui fer front a l'independentisme. L'expresident espanyol creu que el nacionalisme ha arrossegat Catalunya cap a una tragèdia i que ha tirat per la borda tots els "avanços de l'autogovern".

"Hem de ser conscients del que ha passat. Ni el bonisme més despreocupat pot passar per alt aquest fet. No queda lloc per suposar bona fe ni és possible parlar de diàleg amb els que han protagonitzat una rebel·lió i han posat les estructures dels seus partits al servei de l'estratègia insurreccional."

Per Aznar, l'estat espanyol ha respost a aquest desafiament amb solidesa, però ha advertit que el procés ni s'ha acabat ni encara està derrotat.

"El que està passant a Catalunya no és un episodi més del nacionalisme, sinó un punt i a part, una rebel·lió en tota regla. No és la primera vegada en la història i sempre amb conseqüències desastroses."

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut