Turisme

Avui visitem... Dòrria

Has visitat fa poc algun lloc interessant de Catalunya o de fora que vulguis compartir amb els usuaris d'El meu 3cat24? T'agrada viatjar i conèixer llocs diferents? Fa uns dies, la Liliana Castillo ens enviava una foto de Dòrria, un poble situat a la comarca del Ripollès, pintoresc i petit. La 'lili' deia que semblava "el pessebre de Catalunya".

Actualitzat
Dòrria és situat en un coster damunt la vall del Rigard, al vessant meridional de la serra de Gorrablanca, la qual culmina al puig de Dòrria (2 539 m alt.), que constitueix el termenal dels municipis de Vallsabonera (Alta Cerdanya) i Toses i Queralbs (Ripollès), a la frontera francoespanyola. La parròquia (Sant Víctor) datada (probablement de forma errònia) el 839, fou consagrada el 903.

El 1997 hi foren descobertes unes importants pintures murals romàniques, del s. XII; té com a sufragània la de Fornells. De l'antic castell de Dòrria, esmentat el 1301, resta el nom d'una partida (camp del Castell). A la carretera de Barcelona a Puigcerdà hi hagué l'hostal de Dòrria (enciclopèdia.cat)


*** Si fa poc has visitat un lloc interessant de Catalunya o de fora, envia'ns-en les fotos i explica'ns la teva experiència o alguna anècdota que t'hagi cridat l'atenció (per exemple de l'últim país, poble, ciutat o indret que hagis visitat!).

Potser aquest Nadal has conegut una cultura nova? T'has escapat de cap de setmana i has trobat un lloc idíl·lic que t'ha sobtat per algun motiu que no t'esperaves? Recomanaries als teus amics el viatge que vas fer i que t'ha marcat per sempre?

Volem que ens ajudis a conèixer indrets diferents o particularment originals, racons que encara no són gaire coneguts o llocs que, tot i ser coneguts, és la primera vegada que tu visites. Explica'ns les sensacions que has tingut, com és la gent que hi has trobat i quines recomanacions donaries a les persones que hi vulguin fer una escapada.
Anar al contingut