Madrid

Avui és l'últim dia en què els bolivians poden entrar a la Unió Europea sense visat

S'acaba el compte enrere per a milers de bolivians que volen venir a l'estat espanyol. A partir de demà, necessitaran un visat per entrar a qualsevol país de la Unió Europa. Això ha fet que milers de ciutadans de Bolívia esgotin les últimes possibilitats de venir, sigui com sigui. Es tracta del col·lectius d'immigrants més nombrós que arriba a Espanya en els últims temps. Cada dia aterren a l'aeroport de Barajas, a Madrid, una mitjana d'uns 1.500 bolivians. L'estat espanyol ha decidit ara tancar l'aixeta.

Actualitzat
Bolívia és considerat un dels països més pobres de l'Amèrica del Sud i, pels seus habitants, viatjar a l'estranger és una opció que s'ha anat estenent fins al punt que a les aerolínies que volen cap a Espanya ja fa mesos que no hi ha places lliures. El caos s'ha accentuat després que la companyia aèria LAB ha cancel·lat tots els seus vols a Madrid per una presumpta estafa col·lectiva.

Aquesta arribada de bolivians també s'ha notat al consolat del país a Barcelona, on en els últims mesos s'han triplicat les sol·licituds d'inscripció. A Catalunya hi ha empadronats uns 35.000 bolivians i és el col·lectiu d'estrangers que ha crescut més l'últim any.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut