Exterior del Palau de Justícia de Navarra (EFE)
Exterior del Palau de Justícia de Navarra (EFE)
Pamplona

Els acusats de violació als Sanfermines no poden acreditar que hi hagués consentiment

Els cinc membres de La Manada han reconegut que en cap moment van tenir el consentiment verbal, segons ha explicat l'advocat de la jove

RedaccióActualitzat

Llarga sessió al Tribunal Superior de Justícia de Navarra, on aquest dimecres han declarat els 5 homes acusats de la suposada violació en grup d'una noia durant els Sanfermines del 2016.

Tres han declarat al matí i dos ho han fet a la tarda, uns interrogatoris ens els quals no han pogut acreditar que hi va haver consentiment per part de la noia, tot i que és el que han mantingut que va passar.

Segons ha informat l'advocat de l'acusació, des del primer a l'últim, han admès que el consentiment en cap moment va ser explícit i de paraula. Al finalitzar la vuitena sessió del judici oral, Carlos Bacaicoa, ha explicat:

"Han afirmat que les relacions eren consentides i que no feia falta dir res".

De fet, segons ell, els acusats han assegurat que la jove els va dir que "ella podia amb dos o amb cinc". Però, segons l'advocat de la defensa, Agústín Martínez Becerra, "és absolutament fals":

"Per res del món han declarat això. Simplement s'ha ratificat la declaració que van fer en el seu moment".

Tant l'acusació particular com la defensa han declarat que estan satisfets de la sessió d'avui. Mentre que per Bacaicoa, s'ha desmuntat la versió dels acusats, que "són uns grans mentiders", per Martínez Becerra se n'anaven "amb el criteri que han respost totes les preguntes que se'ls ha formulat amb la seva veritat".

Un dels acusats ha reconegut que va robar el mòbil a la jove, que ho va fer per "un atac d'avarícia" i que va ser "un error", segons també ha informat l'acusació particular. El jove hauria llençat el mòbil posteriorment, en ser indentificat per la policia, pensant que els podrien acusar de robatori. 

Al migdia, uns centenars de persones s'han concentrat a l'exterior del Palau de Justícia de Navarra per fer costat a la jove i refusar un sistema judicial que creuen masclista i patriarcal. El lema: "No és no! Justícia". 

 


Aquest judici oral s'està allargant més del que estava previst en un principi. Finalment serà dimarts que ve quan quedi vist per a sentència. Aquest dijous és el torn pels testimonis de la defensa.

Notícia relacionada: Cas dels Sanfermines: denuncien culpabilització de la víctima i "abusos judicials"

El judici va començar el 14 de novembre i els cinc acusats ja es van declarar innocents.Se'ls imputen delictes d'agressió sexual, robatori amb violència i contra la intimitat. La fiscalia demana per cadascun dels cinc homes 22 anys de presó; la víctima en demana 24 i les acusacions particulars -l'Ajuntament de Pamplona i el govern de Navarra- 25. Les defenses, que sostenen que la relació va ser consentida, demanen l'absolució.

ARXIVAT A:
Violència masclista
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut