Pròxim Orient

Avions israelians bombardegen les oficines del primer ministre palestí

La tensió entre Israel i Palestina s'incrementa cada cop més. Aquesta mitjanit, helicòpters de combat d'Israel han atacat les oficines del primer ministre palestí, Ismail Haniye, quan aquest no hi era. Poc després, el mateix Haniye ha visitat l'edifici incendiat i ha fet una crida a la comunitat internacional perquè aturi les agressions israelianes. En una acció similar han mort dos militants de Hamas, un en una escola palestina a la ciutat de Gaza i l'altre, al nord de la Franja. Els bombardejos arriben després que Israel ha amenaçat de llançar una ofensiva terrestre al nord de la franja pel segrest, fa una setmana, d'un soldat hebreu. Hamas ha respost que atacarà objectius dins d'Israel si no s'atura l'atac.

Actualitzat

El govern israelià ho ha deixat ben clar: el govern de Hamas i especialment el seu primer ministre, Ismael Haniye, estan sota el seu punt de mira. Les pressions militars d'Israel contra el principal moviment islamista, a qui responsabilitzen del segrest d'un soldat israelià avui fa una setmana, han fet un pas endavant amb el bombardeig aquesta nit de l'oficina del primer ministre, Ismail Haniye, a Gaza.

Segons les primeres informacions, l'edifici, situat a Gaza, estava buit en el moment de l'atac. El primer ministre palestí ja ha condemnat aquest atac i demana que la Comunitat Internacional intervingui per aturar les agressions israelianes. "Aquest atac demostra la voluntat del govern d'Israel de liquidar un govern que ha estat elegit democràticament pel poble palestí", ha explicat Haniye, que ha visitat l'edifici sinistrat i ha dit que l'atac ha fet malbé un dels símbols del poble palestí. Aquesta ha estat la cinquena nit de bombardejos sobre Gaza. El portaveu de Hamas, Gazi Hamad, s'ha lamentat que els països àrabs estan anestesiats i ni tan sols gosen condemnar Israel.

D'altra banda, un membre de Hamas ha mort i un altre militar ha resultat ferit en un altre atac aeri sobre una escola palestina situada també a Gaza, segons fonts oficials palestines. Hores després, un segon milicià ha mort en un atac israelià a la ciutat de Jabaliya, al nord de la Franja. En total, són ja tres víctimes mortals a mans israelianes des que Tel Aviv va començar dijous passat l'ofensiva a Gaza.

Els bombardejos arriben després que Israel hagi amenaçat de llançar una ofensiva terrestre al nord de la franja de Gaza, segons ha anunciat la presidència palestina. El govern d'Ehud Olmert s'ha negat a alliberar un miler de presoners a canvi del soldat segrestat fa una setmana.

L'agència de les Nacions Unides per als refugiats palestins ha expressat la seva preocupació pel risc d'una crisi humana a la zona. L'ofensiva israeliana ha afectat el subministrament d'aigua i ha deixat a bona part dels habitants de Gaza sense llum, ahir, a més, la majoria d'estacions de servei ja estaven completament seques. El president palestí, Mahmud Abbas, que treballa amb els mediadors egipcis per aconseguir l'alliberament del soldat israelià, s'ha mostrat optimista i creu que es pot trobar una solució a la crisi.

Al marge de les expectatives d'Abu Mazen, el braç armat de Hamas ha amenaçat el govern hebreu i els ha dit que si "continuen amb aquest tipus d'atacs, colpejarem blancs a l'Ocupació Sionista (Israel) que no hem atacat fins ara". En concret, s'ha referit a col·legis, institucions o plantes d'electricitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut