François Hollande.
Hollande anuncia que els avions francesos han fet els seus primers bombardejos sobre posicions dels jihadistes. (Foto: EFE)
París

Avions francesos destrueixen un magatzem logístic de l'Estat Islàmic al nord-est de l'Iraq

François Hollande anuncia que avions tripulats del seu país han destruït un magatzem logístic dels jihadistes

RedaccióActualitzat

França ha bombardejat per primera vegada posicions de l'Estat Islàmic al nord-est de l'Iraq. El president François Hollande ha anunciat que avions tripulats del seu país han fet aquest matí els primers atacs aeris, que han destruït un magatzem logístic dels jihadistes. Amb aquesta acció, França s'implica  en una ofensiva militar contra el grup jihadista.

Segons Hollande, el seu país donarà el suport aeri que li havien demanat les noves autoritats iraquianes, "amb més operacions als pròxims dies". La setmana que ve, el primer ministre, Manuel Valls, informarà el Parlament de les condicions de la intervenció militar francesa juntament amb l'exèrcit iraquià i els milicians kurds per "debilitar" l'Estat Islàmic i "restablir la sobirania a l'Iraq".

Mentrestant, el Congrés dels Estats Units ha aprovat aquesta matinada el pla del president Obama per armar els rebels sirians. Tot i el vistiplau, la Casa Blanca haurà de justificar quin armament es lliura i quins grups concrets se'n beneficiaran. També s'estipula clarament que no s'autoritza el desplegament de soldats nord-americans a la zona.

 

 

Anar al contingut