Barcelona

Àvies que fan top manta per sobreviure

Un grup d'àvies de Nou Barris ven roba usada i objectes personals per arribar a final de mes

RedaccióActualitzat

Cada dia es col·loquen davant del mercat de Montserrat, al districte de Nou Barris de Barcelona, i venen roba usada i altres objectes. La majoria són dones que han treballat tota la vida però que no han cotitzat mai. Per a algunes són els únics ingressos que tenen.

 

 

És el que passa a la Margarita: té 74 anys i en fa dos que ven el que pot en aquest mercat improvisat a l'aire lliure. A més de roba, també ofereix objectes personals que ha tingut tota la vida i dels quals ara es veu obligada a desprendre's:

"Vaig treballar molts anys, però no em van afiliar mai a la Seguretat Social, ni res. Robar, no puc fer-ho, i prostituir-me al carrer, tampoc, ja sóc gran, ningú no em voldrà."

També és venda il·legal

En un dia guanyen, com a molt, deu euros: en alguns casos, l'únic ingrés que tenen per sobreviure. Igual que els africans que es dediquen al top manta, asseguren que sempre estan pendents de la policia, perquè vendre d'aquesta manera també és il·legal, encara que siguin objectes seus.

 

Si les enxampen, els poden requisar el material i també posar-los una multa de fins a 500 euros, que difícilment podran pagar. Segons expliquen, de multa, encara no els n'han posat mai cap, però sí que els han requisat les coses:

"La policia no ens deixa tranquils, m'han pres dues vegades el carro i m'he quedat sense res."

"Jo, com que sempre em poso aquí, tinc sort i no m'han enganxat mai. Bé, un dia em van enxampar, em van demanar el carnet, els el vaig donar, però res més."

"A mi, m'ho han pres quatre o cinc vegades."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut