Barcelona

Avancen les negociacions de fusió entre les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu

Avancen les negociacions de cara a una fusió entre Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu, que aquest dimarts presentaran els estudis al Banc d'Espanya. Es tracta, segons han explicat a Catalunya Ràdio fonts de la negociació, d'una reunió tècnica per plantejar als responsables de la institució el projecte, els arguments que justifiquen la fusió. De moment, segons les mateixes fonts, no hi ha cap document tancat ni cap preacord signat.

Actualitzat
La Generalitat està al cas del projecte de fusió entre aquestes tres caixes del Vallès i de la Catalunya central. De fet, és qui ha d'autoritzar l'operació. Tot i això, el president català, José Montilla, deixa les negociacions en mans de les entitats. En una entrevista al programa "Els matins" de TV3, Montilla ha afirmat que "els canvis que hi pugui haver en el sector financer han de ser sobre la base de les converses que tinguin les caixes, i no sobre la intervenció del govern" perquè "aquest govern no és intervencionista i no ho serà".

L'operació crearia la tercera caixa catalana, amb uns actius de prop de 27.000 milions d'euros. Les caixes implicades no s'han plantejat demanar ajudes al nou Fons de Restructuració Ordenada Bancària, el FROB. Aquest organisme, que el va aprovar divendres el Consell de Ministres, gestionarà les fusions i hi aportarà finançament si les entitats ho demanen, o actuarà d'ofici en cas de bancs o caixes en crisi.
Anar al contingut