Ciberseguretat
Barcelona

Avalen l'Agència de Ciberseguretat catalana però sense que pugui investigar ciberatacs

El Consell de Garanties Estatutàries dona llum verda a la llei per crear l'agència sempre que no investigui el rerefons dels atacs informàtics

Actualitzat

El Consell de Garanties Estatutàries avala la llei per crear l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya però qüestiona que pugui investigar els atacs informàtics. En el seu dictamen, el Consell de Garanties respon un per un els diferents apartats de la llei pels quals li va preguntar el grup parlamentari de Ciutadans. En tots els casos avala el text, tret de l'apartat que atribueix a la nova l'Agència de Ciberseguretat la competència sobre la investigació dels ciberatacs.

El Consell recorda que la potestat d'investigar fets que són constitutius de delictes informàtics correspon a les forces i cossos de seguretat. Per tant, diu, l'actuació de la nova agència s'ha de limitar a posar en coneixement de la policia els fets que consideri il·lícits, més enllà de donar resposta, des del punt de vista tècnic, als ciberatacs. Els dictàmens del Consell de Garanties no són vinculants i ara el govern ha de decidir si esmena la llei abans no l'aprovi el Parlament.

Anar al contingut