Facebook compra Instagram. (Foto:Reuters)
Facebook compra Instagram. (Foto:Reuters)
Estats Units

Autoritzen que Facebook compri Instagram

Instagram és una de les aplicacions d'edició i publicació de fotografies més populars que es fan servir amb els dispositius d'Apple, i que des de l'abril també està disponible per als usuaris d'Android.

RedaccióActualitzat
La Comissió Federal de Comerç dels Estats Units (FTC) ha donat el vistiplau a la compra de l'aplicació/xarxa social Instagram per part de la xarxa social Facebook. Així ho ha fet públic a la seva pàgina web en un comunicat. L'operació està valorada en 1.000 milions de dòlars (797,5 milions d'euros). Abans de l'anunci de l'adquisició d'Instagram per Facebook, l'aplicació havia estat valorada en 500 milions de dòlars.

Facebook i Instagram van anunciar a l'abril passat que havien arribat a un acord perquè l'aplicació fotogràfica formés part dels actius de la xarxa social de Mark Zuckerberg, però l'acord estava encara pendent de l'aprovació de les autoritats que vetllen per la lliure competència al mercat. La FTC ha assegurat que aquest acord no suposa pràctiques comercials contràries a la competència.

El fundador de Facebook, Mark Zukerberg, qualifica aquesta adquisició de gran fita per a la seva empresa. Zuckerberg ha assegurat que l'equip responsable d'Instagram s'integrarà a l'estructura de Facebook però que l'aplicació continuarà sent totalment independent. La intenció de Facebook és "aprendre de l'experiència d'Instagram per construir característiques similars" a la xarxa social.

Instagram va debutar al mercat d'aplicacions d'Apple el 2010 i des de l'abril està disponible també per a dispositius amb Android. A més d'això, les fotografies fetes amb Instagram es poden compartir a través de xarxes socials com Twitter o Foursquare a més de Facebook. L'aplicació de fotografies ha anat evolucionant i millorant amb el temps, oferint fa poc amb la seva última actualització l'opció de veure les fotos en un mapa perquè els usuaris de la xarxa social puguin ubicar on s'han fet les fotografies compartides.

Anar al contingut