València/ Sevilla

Autoritzen els dos primers trasplantaments de cara a Espanya

El govern central ha autoritzat els dos primers trasplantaments de cara que es faran a l'Estat espanyol. Les operacions es faran a València i a Sevilla. Així ho ha decidit la Comissió de Trasplantaments del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, després d'aprovar les sol·licituds de l'Hospital de la Fe de València i de la Virgen del Rocío de Sevilla. La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha afirmat que la decisió és "un pas importantíssim en l'àmbit de la investigació al nostre país", i un "avanç extraordinari" per a aquells pacients que veuran millorar la qualitat de vida.

Actualitzat
La Comissió de Trasplantaments, dependent del Ministeri de Sanitat, ha autoritzat les dues peticions de trasplantament de cara que havien demanat des de l'Hospital La Fe de València i des del Centre Virgen del Rocío de Sevilla.

Segons la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, som davant d'una decisió força important tant per al futur de la investigació a Espanya com per a la millora de la qualitat de vida dels pacients.

Els dos trasplantaments de cara autoritzats seran les primeres operacions d'aquesta mena que es faran a l'Estat espanyol. El primer trasplantament de cara al món es va fer a França l'any 2005. Després se n'han fet als Estats Units i a la Xina.
Anar al contingut