Londres

Autoritzen a realitzar el primer trasplantament de cara

Un equip d'un hospital del nord de Londres ha estat autoritzat a fer el primer trasplantament de cara a tot el món, possiblement d'aquí a un any, segons han informat fonts sanitàries britàniques. La iniciativa d'aquests cirurgians va sorgir després de l'èxit del primer empelt parcial de rostre practicat a una dona francesa fa prop d'un any a l'hospital d'Amiens. L'equip mèdic ja ha rebut peticions de trasplantament de cara de 34 pacients d'arreu del món i esperen rebre'n més. Peter Butler, cap del grup de cirurgians, ja ha anunciat que el pacient seleccionat haurà d'haver arribat al final d'un procés de reconstrucció facial corrent sense èxit.

Actualitzat

Abans d'obtenir l'autorització, Butler ha dedicat anys a l'estudi de temes com el rebuig de teixit o qüestions psicològiques. S'estima que una operació d'aquestes característiques duri unes catorze hores i, en el postoperatori, el pacient haurà de medicar-se amb productes especials per tal d'evitar que l'organisme rebutgi el nou teixit.

Un equip de cirurgians britànics farà el primer trasplantament complet de cara. Segons han informat fonts sanitàries d'aquest país, s'ha concedit l'autorització a metges de l'hospital Royal Free Hampstead, al nord de Londres. La intervenció es podria fer d'aquí a un any. La iniciativa d'aquests cirurgians va sorgir després de l'èxit del primer empelt parcial de rostre practicat a una dona francesa el novembre passat a la ciutat d'Amiens. Els responsables de la futura operació afirmen que han rebut una trentena de peticions de trasplantament de cara d'arreu del món i que ara han de començar el procés de seleccionar el pacient.

Anar al contingut