Tanques a l'exterior del Congrés dels Diputats, aquest dimecres, abans del debat d'investidura (EFE)
Tanques a l'exterior del Congrés dels Diputats, aquest dimecres, abans del debat d'investidura (EFE)
Madrid

Autoritzada la manifestació de dissabte contra la "investidura il·legítima" de Rajoy

La Policia Nacional protegirà el perímetre del Congrés amb el dispositiu de seguretat "habitual"

RedaccióActualitzat

La Delegació del Govern ha autoritzat la manifestació de dissabte al centre de Madrid convocada per la Coordinadora 25-S, coincidint amb la votació de la investidura de Mariano Rajoy.

La Coordinadora 25S, organitzadora de la mobilització "Encercla el Congrés", ha convocat per aquest dissabte a les sis de la tarda la protesta contra el que denominen la "investidura il·legítima" de Mariano Rajoy. La mobilització, a la qual s'han adherit més de 60 col·lectius, defineix la investidura del candidat popular com un "cop de la màfia", amb la qual identifica Rajoy, el rei Felip VI i els socialistes Felipe González i Susana Díaz. De fet, les imatges de tots quatre armats il·lustren el cartell de la convocatòria de la manifestació, que començarà a les sis de la tarda a la plaça de Neptuno, a prop del Congrés, i acabarà a la Puerta del Sol.

Amb el lema "D'aquesta només ens en treu una República", la marxa la convoca la mateixa plataforma que va cridar a encerclar el Congrés el 2012 i que es va manifestar per la República l'any 2013 amb la consigna "Escac al Rei".

Membres del grup parlamentari d'Units Podem han mostrat la seva intenció d'apropar-se a saludar els manifestants sempre que les seves responsabilitats ho permetin, perquè el mateix dissabte hi haurà la segona sessió del debat d'investidura i, molt probablement, l'elecció de Rajoy. El dia abans de la manifestació hi ha convocada una altra protesta contra la investidura del líder del PP, convocada per Izquierda Abierta.

Dispositiu de seguretat "habitual"

La Policia Nacional protegeix el perímetre del Congrés amb el dispositiu de seguretat "habitual", iniciat aquest dijous i que es mantindrà fins al dissabte. La policia ha descartat que es desplegui un dispositiu "ni tan sols similar" al que hi va haver el 2012 en la manifestació "Encercla el Congrés". En el moment de celebrar-se la reunió de coordinació policial, la Delegació del govern encara no tenia constància de cap comunicació oficial de la manifestació anunciada per aquest dissabte.

Anar al contingut