Barcelona

Autoescoles en peu de guerra pel bloqueig que els suposa la vaga d'examinadors

Arran de les vagues que fan els examinadors, les autoescoles asseguren que no poden treballar i que les matrícules d'alumnes han baixat en picat

RedaccióActualitzat

Després de les vagues convocades aquest estiu pels examinadors de trànsit, aquest dimecres al matí s'han mobilitzat els professors d'autoescola. S'han concentrat a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona pel bloqueig que els provoca la vaga d'examinadors, que es preveu que afecti 29.100 persones que no es podran treure el carnet. Segons el president de la Federació d'Autoescoles, Raül Viladrich, a tot Catalunya falten 30 examinadors més.

Tot i que els professors d'autoescola asseguren que respecten el dret de vaga dels examinadors, diuen que ells necessiten treballar, i per tant, demanen solucions a la Direcció General de Trànsit. Calculen que, de mitjana a Barcelona, ja han tancat dues autoescoles per setmana.

Segons un comunicat de la DGT, les negociacions estan molt avançades, però asseguren que, si la vaga dels examinadors persisteix, posaran serveis mínims.

Tot i que fa més de 15 anys que el govern català té les competències de trànsit transferides, en l'apartat dels exàmens de conduir, encara és la DGT a Madrid qui ho gestiona. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut