Munic

Càlida arribada dels refugiats a Alemanya

En les últimes hores, els ferrocarrils austríacs han transportat més de 13.000 persones provinents d'Hongria fins a Alemanya

RedaccióActualitzat

Centenars de refugiats continuen arribant a Alemanya. Ho fan en trens cap a les principals estacions alemanyes, com Frankfurt o Munic. En aquestes últimes hores, els ferrocarrils austríacs han transportat més de 13.000 persones provinents d'Hongria.

A Munic, els refugiats passen un primer registre i després són distribuïts cap a altres ciutats, com Hamburg o Berlín. Allà les autoritats els faran un seguiment i els oferiran classes d'alemany

La Federació de la indústria alemanya adverteix que hi ha un buit laboral de més de cent mil llocs de treball que podrien ocupar aquestes persones. Molts dels refugiats sirians són treballadors qualificats i el principal obstacle que han de salvar per accedir al mercat laboral és el de l'idioma.

Berlín preveu rebre 800.000 demandes d'asil.

Com ha anat el viatge cap el seu destí

Amb autobusos els refugiats han arribat des d'Hongria a la frontera amb Àustria. Els refugiats han estat rebuts amb menjar, mantes i beguda calenta. La Creu Roja els ha fet les primeres cures després de dies de caminar, fet que ha provocat que tinguin ferides i butllofes als peus. El govern austríac ha posat a la seva disposició trens que els han portat fins a Viena.

Des de Viena el viatge continuava amb tren fins a Munic, a Alemanya. Els ciutadans de Munic, que s'han concentrat a l'estació, els han rebut amb aplaudiments. Els refugiats, en llargues cues ordenades, esperen l'ajuda de les autoritats alemanyes. El batlle de Munic ha retret a les autoritats austríaques que no informessin sobre l'arribada de refugiats que viatgen en tren en direcció a Munic.

Les imatges d'aquest dissabte a les estacions han estat el reflex del drama humà, de milers de refugiats fugint de la guerra a Síria.

 

 

La marxa de la vergonya

En el canvi de criteri d'Hongria, que fins aquest divendres s'havia mostrat ferma a mantenir bloquejats els refugiats i a no deixar-los passar la frontera, hi va influir clarament la marxa que més d'un miler de refugiats van emprendre a peu des de Budapest.

Els refugiats estaven decidits a fer, caminant, els 200 quilòmetres que separen la capital hongaresa de la frontera amb Àustria. Davant d'unes imatges que molts han qualificat de "la marxa de la vergonya", el govern d'Hongria va acabar oferint autocars als refugiats per portar-los fins a la frontera austríaca.

L'illa de Lesbos, col·lapsada

Mentrestant, l'illa grega de Lesbos continua col·lapsada. Aquest diumenge, ha arribat un grup de 1.800 refugiats procedents d'allà desembarcant del ferri al Pireu, el port d'Atenes. N'han d'arribar uns 15.000 més, que continuen bloquejats en aquesta illa grega, una de les més pròximes a Turquia. El ritme d'embarcament és lent, són molts, i els nervis i la impaciència han fet intervenir la policia hel·lena, que ha dispersat amb gasos lacrimògens un grup de refugiats que pretenia pujar a un ferri pel seu compte.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut