La casa on va néixer Adolf Hitler, a la localitat austríaca de Braunau am Inn (Reuters)
La casa on va néixer Adolf Hitler, a la localitat austríaca de Braunau am Inn (Reuters)
Braunau am Inn

Àustria enderrocarà la casa natal de Hitler

Durant molts anys, la casa estava llogada a l'Estat austríac i el municipi de Braunau per impedir que es convertís en un santuari neonazi

Actualitzat

La casa on va néixer Adolf Hitler, al nord d'Àustria, s'enderrocarà per deixar lloc a "un nou edifici", segons ha anunciat el ministre de l'Interior austríac, Wolfgang Sobotka. En declaracions al diari "Die Presse", Sobotka ha apuntat que la nova construcció podria tenir un ús "caritatiu o administratiu".

Hitler va néixer el 20 de abril de 1889 al número 15 del carrer Salzburger Vorstadt de Braunau amb Inn, però al cap de poques setmanes la seva família va canviar de domicili. La casa era un lloc de pelegrinatge per part d'alguns grups neonazis. És per això que el ministre ha assenyalat que vol assegurar-se que s'eliminarà qualsevol associació del lloc amb el líder nazi.

Durant molts anys, la casa estava llogada a l'Estat austríac i el municipi de Braunau per impedir que es convertís en un santuari que lloés la figura de Hitler. El propietari de l'edifici havia rebutjat sempre vendre'l, fins que el govern austríac va anunciar a la primavera que expropiaria l'edifici.

Anar al contingut