Àustria

S'eleven a quatre els detinguts per la mort de 71 refugiats en un camió a Àustria

Entre les víctimes mortals, hi ha quatre menors, i es creu que la majoria eren refugiats sirians

RedaccióActualitzat

La policia austríaca ha confirmat que són 71 els refugiats que van morir en el camió que es va trobava abandonat al voral de l'A-4, l'autopista que uneix Viena i Budapest. En un primer moment s'havia estimat que hi podria haver 50 persones.

De moment, quatre persones han estat detingudes a Hongria implicades en la tragèdia. Es tracta de tres ciutadans búlgars, un d'ells d'origen libanès, i un afganès. 

Els detinguts serien el propietari del camió i dos còmplices, possiblement els conductors. Les autoritats consideren que "són els nivells més baixos d'una estructura organitzada de traficants de persones". A més, s'han emès quatre ordres addicionals de detenció europees per trobat altres suposats responsables de la tragèdia.

La justícia hongaresa ha decidit aquest dissabte mantenir-los a la presó fins al 29 de setembre. I si en aquesta data no s'han presentat càrrecs, la detenció es podrà prolongar. La justícia ha demanat poder mantenir una detenció tan llarga, perquè el delicte també és excepcional.

La policia ha detallat que les víctimes són 59 homes, 8 dones i 4 menors. "S'ha trobat un document d'identitat sirià, així que suposem que es tracta d'un grup de refugiats sirians", ha afirmat Doskozil.

El camió estava abandonat al voral

El camió va cridar l'atenció de la policia perquè portava diverses hores aparcat al voral de l'autopista. El vehicle va ser trobat entre els municipis de Neusiedl am See i Parndorf. a l'estat federat del Burgenland, a Àustria. Es calcula que les víctimes haurien mort entre 36 i 48 hores abans que es descobrissin els cadàvers.

"Avui és un dia negre", va assegurar la ministra de l'Interior austríaca. En una roda de premsa dijous, Johanna Mikl-Leitner va afirmar que els mètodes de les màfies que trafiquen amb persones han mostrat "tota la seva maldat també a Àustria". El govern austríac lluitarà amb tota la "contundència i amb tolerància zero" contra aquestes màfies.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut