Nois amb pancartes protestant a Jakarta, a Indonèsia, contra un pedòfil australià condemnat per abusos sexuals a un menor (Reuters)
Nois amb pancartes protestant a Jakarta, a Indonèsia, contra un pedòfil australià condemnat per abusos sexuals a un menor (Reuters)
Canberra

Austràlia prohibeix als pederastes sortir del país sense autorització

El govern australià té registrades unes 20.000 persones que han complert condemnes per abusos sexuals de menors

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres entra en vigor a Austràlia una nova legislació contra la pederàstia. Aquesta llei preveu que milers de pederastes registrats al país vagin a l'estranger amb la possibilitat d'abusar sexualment de menors. El govern ha comunicat que, "a partir d'ara, constituirà un delicte federal" que aquestes persones surtin d'Austràlia sense autorització de les agències de seguretat.

L'executiu assenyala en un comunicat que "gairebé 800 pederastes registrats van viatjar a l'exterior l'any passat, i el 40% ho van fer sense informar-ne les autoritats". La nova regulació permet cancel·lar els passaports a petició de les autoritats regionals.

L'administració australiana té controlades unes 20.000 persones que han complert condemnes per abusos sexuals de menors i que tenen l'obligació d'informar les autoritats dels seus desplaçaments. Entre els condemnats hi ha Giuseppe Nicolosi, que va morir diumenge a Cambodja d'una malaltia crònica quan complia una pena de vuit anys de presó per haver violat una nena de cinc anys el 2010.

Cambodja -com també països com Indonèsia o Tailàndia- va ser en la dècada dels 90 un destí internacional favorit dels pederastes perquè s'aprofitaven de la corrupció i la poca formació de la policia i la justícia per actuar amb impunitat. La situació va començar a canviar fa uns deu anys, quan es va aplicar una nova legislació i un control més estricte.

Anar al contingut