Només un 11% dels ciclistes adults utilitzen el casc
Només un 11% dels ciclistes adults utilitzen el casc
Barcelona

Augmenten un 21% els accidents amb bicicleta a Barcelona des del 2010

Les dades de l'estudi, fet pel RAC, s'han difós en la presentació de la campanya "En bici, millor amb casc", que pretén evitar les lesions greus dels ciclistes

Actualitzat

Els accidents en bicicleta han augmentat un 21% a la ciutat de Barcelona des del 2010, segons un estudi del Reial Automòbil Club. Una dada que s'ha fet pública en la presentació de la campanya "En bici, millor amb casc", que pretén evitar les lesions greus dels usuaris de la bici.  

Segons l'informe, només un 11% dels ciclistes adults i un 32% dels menors de 16 anys utilitzen casc en els desplaçaments per la ciutat.

"Volem conscienciar que fer un ús voluntari del casc té beneficis per als ciclistes, que aquest ús pot prevenir lesions en cas de col·lisió, especialment en accidents a baixa velocitat. També conscienciar d'altres vehicles, integrar més la bicicleta a la ciutat. I, finalment, incrementar aquest 11%, que és molt baix", ha explicat el director tècnic del RAC, Lluís Puerto. 

Accions que durà a terme la campanya: 

  1. - Dibuixar el pictograma d'un casc i eslògans en els carrils bici
  2. - Col·locar un casc inflable a l'Arc de Triomf, que convida els usuaris a fer-se fotos i penjar-les a les xarxes socials
  3. - Obsequiar amb 1.100 cascos els ciclistes del carril bici 
  4. - Difusió dels missatges de la campanya en diferents pantalles digitals 
  5. - Concursos a diverses emissores de ràdio on el premi serà un casc 

 

Anar al contingut