Barcelona

Augmenten un 20% els casos d'addicció de drogues i alcohol que atén "Projecte Home" a Catalunya

L'associació reclama canvis urgents per acabar amb la permissivitat social de l'alcohol

RedaccióActualitzat

Creix any rere any el consum abusiu de drogues a Catalunya i l'alcohol centra bona part del fenomen, segons ha denunciat el "Projecte Home", que assegura que ha atès un 20% més de persones que l'any passat. En total, ha atès 2.200 persones amb addiccions a drogues i alcohol, la xifra més alta des de la creació de l'entitat el 1995, dels quals 200 són joves entre 13 i 23 anys amb, majoritàriament, baix rendiment acadèmic i conflictes familiars.

L'edat d'inici de consum són els 13,6 anys, consumeixen, sobretot, alcohol i cànnabis i afecta més nois, un 79%, una tendència que també passa en els adults, que són addictes, sobretot, a l'alcohol i i la cocaïna.

En roda de premsa, el director de "Projecte Home", Oriol Esculies, que ha explicat que aquest any s'ha viscut un increment de casos en situació d'exclusió social entre la població adulta, ha assegurat que l'addicció de l'alcohol segueix pujant i ja arriba al 42% dels casos, quan el 2008 era el 17%. Davant d'aquestes dades, conclou, "la problemàtica persisteix, persevera" i lamenta que les addiccions no tenen l'atenció social i política que mereixen.

Un dels problemes, apunta l'entitat, és que vivim en una societat de doble moral on els adults beuen força alcohol sovint sense tenir percepció dels riscos. Per això, demana decisió social i política per combatre la situació.

Apujar impostos a l'alcohol i regular la seva publicitat, entre les demandes

"Projecte Home" celebra la intenció del Ministeri de Sanitat de "treure del calaix" la possibilitat de regular la publicitat de l'alcohol. A més, ha demanat un augment dels impostos en aquesta matèria com ja s'ha fet amb el tabac, augmentar la prevenció i crear alternatives d'oci saludables.

Amb l'objectiu de recaptar fons per a les addiccions i conscienciar la societat catalana sobre aquesta problemàtica, l'Auditori de Barcelona acollirà el 8 de gener el Concert Solidari de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, amb un repertori de peces de Bach, Brahms, Haydn o Mozart, amb el títol 'Catarsi'.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut