Una dona carrega el seu fill a coll a la ciutat de Krimsk en un carrer inundat i amb un cotxe arrossegat al mig de la calçada. (Foto: Reuters)
Dissabte de matinada la riuada va arrasar la regió. (Foto: Reuters)
Moscou

Augmenten fins a 171 els morts i 24.000 els damnificats en les inundacions al sud de Rússia

Rússia ha decretat dia de dol nacional. Molts veïns de la localitat més afectada van denunciar que la ciutat va ser devastada per una onada de més de set metres. Putin ha promès indemnitzacions milionàries.

RedaccióActualitzat
Rússia ha decretat aquest dilluns dia de dol nacional per les desenes de morts de les inundacions que hi ha hagut aquest cap de setmana al sud del país, al litoral del mar Negre ,i que també han deixat milers d'afectats. Popular destinació d'estiu per als russos de la capital, a Krasnodar ja feia dies que hi plovia. Però dissabte de matinada va arribar a Krimsk una riuada que va arrasar-ho tot. El pas d'un front va fer que en poques hores plogués el mateix que en cinc mesos.

Les autoritats han fet un nou balanç de víctimes. En les inundacions, hi hauria 171 morts i 24.000 damnificats, que ho van perdre tot o gairebé tot. La majoria de víctimes, a més, vivien al municipi de Krymsk, on van morir 159 persones.

Molts veïns d'aquesta localitat van denunciar que la ciutat va ser devastada per una onada de més de set metres que, segons diuen, no es va originar per les pluges sinó pel desbordament d'un embassament situat en un turó pròxim. Els ecologistes, per la seva banda, han denunciat el mal estat del pantà i els opositors han recordat un cas de corrupció relacionat amb una suma de diners destinada a modernitzar l'embassament que van desaparèixer fa uns quants mesos. Tot plegat ha dut a obrir una investigació judicial.

Les autoritats han reconegut que l'embassament va perdre aigua en diverses ocasions durant les fortes pluges, però han descartat que aquesta sigui la causa de les inundacions. És més, un representant de la fiscalia de la regió de Krasnodar, Ivan Senguerov, ha assegurat que el pantà està en bones condicions.

Mentrestant la resta de Rússia s'ha mobilitzat per ajudar les víctimes. El president, Vladímir Putin, que afronta la primera crisi del seu nou mandat, ha promès indemnitzacions milionàries. També que s'investigaran les causes i es depuraran responsabilitats pel fet de no haver advertit els habitants del risc d'aiguats.

Anar al contingut