Augmenten els immigrants que intenten creuar la frontera amagats en camions

RedaccióActualitzat

El nombre d'immigrants que creua la Jonquera, tant en direcció a França com a Espanya, amagats en camions, ha crescut últimament.

Després de localitzar-ne 27, sense documentació, dins la càrrega de tres camions la setmana passada, la Policia investiga si Espanya és el seu destí, o bé si s'ha convertit en un país de pas per qui busca una vida millor o fuig de situacions insostenibles. Ho ha explicat Luis César Suanzes, comissari coordinador de Fronteres a la Jonquera.

 

"Suposem que el seu destí final és França, el que passa és que es posen a l'interior dels camions i, en no poder procedir a la seva obertura des de l'interior, es troben que, quan ja poden sortir, és quan s'obren aquests camions a Espanya"

 

Els immigrants s'enfilen als camions sense comptar amb la complicitat dels xòfers. Els condutors expliquen que, per introduir-se a dins la càrrega, els immigrants utilitzen estratègies sofisticades i ells no saben que duen persones dins del vehicle.

 

 

La Policia estableix controls aleatoris per a camions als dos costats de la frontera i, quan es detecten estrangers, recorren al conveni que hi ha entre França i Espanya, que permet que els immigrants es retornin, en quatre hores, al país per on han entrat.

 

L'any 2017, més de dues mil persones van ser retornades a Espanya perquè no tenien la documentació necessària per entrar a França. Per altra banda, el mateix any, la Policia Nacional va retornar a França 600 persones que volien entrar a Espanya.

Aquesta xifra, però, pot créixer, tal com explica Judit Clos, advocada d'ofici.

"Amb el que portem d'any ja m'han cridat tres vegades. Els obren un expedient i es troben al carrer, amb les maletes, i aquell bitllet ja no el poden utilitzar. Ja no poden anar a Alemanya, a Itàlia o a França, i aquella persona s'ha de buscar la vida com pot"


Aquest dijous s'ha fet públic el balanç que indica que hi ha un flux de pràcticament 3.000 persones sense la documentació adequada que volen creuar, principalment en direcció cap a Espanya.

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut