ONU

Augmenten els casos de sida a tot el món i els infectats ja són prop de quaranta milions

El nombre d'infectats per la sida continua augmentant, segons l'últim informe sobre aquesta malaltia, que destaca que cada dia 11.000 persones s'infecten del VIH. En total, a tot el planeta, hi ha registrats 39,5 milions de persones contagiades amb aquest virus, 2,6 milions de persones més que el 2004. I també en l'últim any han mort més infectats que el 2004: en total, el 2005, van morir 2,9 milions de persones davant els 2,7 de l'any anterior. Malgrat aquesta tendència a l'alça, l'últim informe de l'Onusida detecta un moviment d'esperança amb el canvi de millors conductes sexuals entre els joves, que continua sent el sector més castigat per la sida.

Actualitzat

Un total d'11.000 persones s'infecten cada dia de la sida a tot el món, una malaltia que lluny d'aturar-se va a més i amb un avanç important als països de l'Europa de l'Est i a l'Àsia Central. Actualment, hi ha prop de 40 milions de persones que conviuen amb el VIH, 2 milions més que l'any anterior. Tot plegat ho recull l'últim informe anual de l'Onusida sobre la situació actual del VIH, que en l'últim any ha provocat la mort de 2,9 milions de persones, 200.000 més que el 2004.

L'Àfrica subsahariana continua emportant-se'n les pitjors dades: dels 4 milions de nous contagiats que s'han registrat l'últim any, la gran majoria, prop de 3 milions, viuen en aquesta regió, on es concentren tres de cada deu dels contagiats de tot el planeta. Però malgrat això, on més ràpidament està avançant la sida els últims temps és a l'Europa de l'Est -sobretot Rússia i Ucraïna- i a l'Àsia Central.

L'informe revela que el nombre d'infectats pel VIH s'ha multiplicat per vint els últims deu anys. I també es llança una alerta per a l'Europa Occidental i l'Amèrica del Nord, on el nombre de nous contagis no s'ha reduït o en determinats països registren un repunt a l'alça. L'estudi remarca la importància d'adaptar els programes constantment en consonància amb l'evolució de la malaltia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut