Barcelona

Augmenten el nombre de parts prematurs, que a Catalunya representen prop del 8%

Els parts prematurs es fan amb més garanties però també n'hi ha més que fa uns quants anys. L'augment encara no és preocupant però sí que és detectable. N'han parlat en un congrés especialitzat que es fa aquests dies a Barcelona.

Actualitzat
Els naixements de nadons prematurs augmenten cada any i cada vegada hi ha més hospitals que aconsegueixen que els pares siguin els que en puguin tenir cura, gràcies a les millores de la salut d'aquests nadons.

La dada fa veure que cada vegada hi ha més parts que s'avancen però també posa en relleu un increment molt notable de les possibilitats que aquestes criatures progressin. Aquestes són les dades que es donen a conèixer al Congrés Global sobre Salut Maternoinfantil que es fa aquests dies a Barcelona.

Causes

Les causes del naixement prematur poden ser molt diverses, però entre les més importants s'hi compten les infeccions vaginals, com ha explicat Roberto Romero, director general de l'Institut de Salut dels Estats Units. A més, fumar, consumir alcohol o les tècniques de reproducció assistida són altres factors que hi influeixen.

Segons l'estadística que avui s'ha tractat, 8 de cada 100 parts de Catalunya són prematurs, una xifra que tot i que no arriba al 10% ha pujat lleugerament els darrers anys.

Mètode alemany

A Alemanya des de fa anys s'ha posat en marxa una tècnica pionera que permet a les dones embarassades controlar a casa seva el PH vaginal per detectar a temps les infeccions. D'aquesta manera els metges hi poden intervenir abans que esdevingui una causa de risc de part prematur. El sistema es podria estendre a altres països.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut