El conseller, Ramon Espadaler, durant la inauguració de la Tercera Escola d'Estiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. (Foto A…
El conseller, Ramon Espadaler, durant la inauguració de la Tercera Escola d'Estiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. (Foto ACN)
Mollet del Vallès

Augmenten a Catalunya un 800% els delictes a la xarxa entre el 2008 i el 2012

En la inauguració de la tercera Escola d'Estiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), el conseller Espadaler ha celebrat que aquesta edició s'hagi dedicat exclusivament a analitzar la seguretat en les xarxes.

RedaccióActualitzat
Els delictes a la xarxa han augmentat més d'un 800% entre els anys 2008 i 2012, segons dades dels Mossos d'Esquadra. Per fer front aquestes xifres, el cos dels Mossos s'ha dotat els últims anys amb unitats especialitzades en la lluita contra la ciberdelinqüència.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha apostat avui per la necessitat d'aplicar reformes legislatives per donar "solucions efectives" al gran increment dels delictes relacionats amb el cibercrim. Tot i així, ha detallat que es tracta sobretot d'estafes, suplantacions d'identitats, espionatge industrial o "delictes que tenen a veure amb els menors". Espadaler ha posat de manifest que "encara calen reformes legislatives per donar solucions" a aquests fets.

En la inauguració de la tercera Escola d'Estiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), el conseller ha valorat positivament que aquesta edició s'hagi dedicat de manera exclusiva al "Ciberespai obert, protegit i segur".

Espadaler ha afirmat que "Si el món s'ha obert a les xarxes, és lògic que en elles hagin aparegut pràctiques delictives". "No ens alertem", ha dit el conseller. "Si hi ha més ús de la xarxa, és lògic que hi hagi més delictes", ha afegit referint-se a l'augment dels percentatges.
Anar al contingut