Texas

Augmenten a 400 els menors implicats en una secta poligàmica mormona

La policia de Texas ha descobert una secta mormona poligàmica en què estan implicats almenys 400 menors, la majoria nenes. Els serveis socials ja se n'han fet càrrec. Va ser la denúncia d'una noia la que va fer que es destapés tota l'organització. Segons el seu testimoni, quan tenia 15 anys, l'havien obligat a casar-se amb un home del qual havia tingut un fill. Els Serveis de Protecció de Menors afirmen que encara hi ha un nombre indeterminat de persones a l'interior del ranxo on s'ha desenvolupat l'operació. Almenys 130 dones s'han entregat voluntàriament, i s'eleva així a prop de 600 les persones que estan implicades en aquesta organització.

Actualitzat
L'operació ha estat qualificada com la més gran d'aquestes característiques als Estats Units. L'alerta la va donar una menor que va afirmar que, quan tenia 15 anys, l'havien obligat a casar-se amb un home, amb qui havia tingut un fill. A Texas, no està permès casar-se amb un menor de 16 anys tot i que els pares hi estiguin d'acord.

La policia ha detingut una persona relacionada amb aquesta secta poligàmica i investiga si s'han comès abusos sexuals. Fonts del Departament de Seguretat Pública han desmentit que l'arrestat sigui l'home que presumptament s'hauria casat amb la menor que va denunciar la situació.
Anar al contingut