Augmenta un 30% la venda de cases i pisos de gamma mitjana i alta a estrangers

El mercat immobiliari té moltes cares i hi ha un segment on la crisi es nota menys. Els estrangers estan mantenint les vendes de cases de gamma mitjana i alta. De fet, l'any passat, les vendes de pisos a estrangers van augmentar gairebé un trenta per cent.

RedaccióActualitzat
Hi ha un segment del mercat immobiliari on la crisi s'ha notat menys. Es tracta de les vendes de cases i pisos de gamma mitjana i alta, en especial a estrangers. Aquestes operacions van augmentar l'any passat en gairebé un 30 per cent.

L'interès dels estrangers amb un alt poder adquisitiu per comprar aquí va en augment, i és amb uns hàbits de compra molt diferents dels que estem acostumats. Els diners no acostumen a ser un problema, però tal com diu Manuel Vidal, responsable de la immobiliària Engel & Völkers, el client estranger "està acostumat a comprar-se la vivenda que es pot pagar. Per tant, si disposa d'un milió d'euros, es compra una vivenda d'un milió d'euros, no fa com l'espanyol, que se'l compra de dos i n'agafa un a crèdit i en paga un o en paga mig".

A les oficines del Grup Immobiliari Alting atenen possibles clients de tot el món i han notat com cada cop hi ha més russos que estan interessats a comprar a Barcelona, i també a la zona de la costa, desbancant mercats més tradicionals com el francès. També hi ha directius d'empreses que són traslladats al nostre país, i que després decideixen mantenir-hi la propietat. La cartera de pisos d'aquesta agència té un preu mitjà d'entre 400.000 i 500.000 euros. Afirmen que no han augmentat les vendes, però s'han pogut mantenir i han notat un cert repunt des de principis d'any. Però ara el procés de venda s'allarga més temps, ja que el client acostuma a mirar més pisos i a comparar preus i productes. En aquest cas també han vist com augmentava el lloguer i la venda de locals comercials per part d'estrangers, sobretot anglesos i xinesos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut