Barcelona

Augmenta un 3% el trànsit a Barcelona arran de les avaries del servei de rodalies de Renfe

L'increment d'avaries del servei de rodalies de Renfe els últims temps ha fet que el trànsit a la ciutat de Barcelona hagi augmentat un 3%. L'Ajuntament ha detectat un augment de vehicles que entren a la ciutat i en surten en hora punta just l'endemà d'una incidència important de la companyia Renfe. Això vol dir que alguns dels passatgers a qui han afectat les avaries opten pel vehicle privat. Amb tot, el volum de cotxes torna a baixar els dies següents, fins a la pròxima avaria. Segons els càlculs des del mes de setembre, Renfe ha tingut un problema cada quatre dies.

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha detectat un augment a l'avinguda Diagonal de 1.000 cotxes, 500 en cada sentit a l'hora punta de set a deu del matí just l'endemà d'una incidència important en el servei de Rodalies. Pel que fa a l'altra gran via d'accés a la ciutat, la Gran Via, s'han comptabilitzat a la mateixa hora uns 1.400 vehicles, 700 en cada sentit. També a l'avinguda Meridiana i als túnels de Vallvidrera es calcula que el volum de trànsit ha augmentat en hora punta en 1.000 cotxes a cada un dels accessos.

Després de confirmar l'augment de trànsit a les vies d'accés tant en el sentit d'entrada com en el de sortida de la ciutat, el regidor de Mobilitat i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Ferran Julián, ha explicat que aquest volum de vehicles no s'ha traslladat al centre de la ciutat. I és que, segons ha assegurat, l'àrea verda impedeix que aparquin al centre.

Amb tot, els experts municipals en mobilitat afirmen que només han detectat un increment de cotxes just l'endemà d'una incidència important de Renfe, i que baixa la densitat de vehicles en els accessos els dies que ells anomenen "vall", és a dir, entre avaria i avaria. Segons els càlculs, des del mes de setembre Renfe ha tingut un problema cada quatre dies.

Anar al contingut