Madrid

Augmenta el to de la discussió entre Iglesias i Errejón

Pablo Iglesias està més per la ruptura i la política al carrer, mentre que Íñigo Errejón ho està per la reforma i la feina a les institucions

RedaccióActualitzat

A poques hores de l'assemblea a Vistalegre de Podem, les discrepàncies entre Iglesias i Errejón han pujat de to. L'actual secretari del partit diu que el seu encara número dos "va errat" en alguns posicionaments, com criticar Esquerra Unida.

Iglesias ha deixat entreveure que, si la seva llista perd a Vistalegre 2, podria deixar l'escó de diputat, a part de la secretaria general:

"Per descomptat que deixaria la secretaria general, però abans de deixar l'escó en parlaria amb els companys, però pot ser que sí."

Errejón, de gira per tot l'estat, és conscient que enfrontar-se amb Iglesias li pot passar factura:

"Estic defensant el model que defenso i, a més, per defensar-lo és possible que canviï la posició que tinc a Podem. Jo em podria haver quedat en una posició molt còmoda, en les posicions institucionals que ocupo ara mateix a Podem, i, en canvi, he assumit que la lleialtat és dir les idees que cadascú cregui més útils."

Iglesias i Errejón diuen en públic que després de l'assemblea treballaran els dos junts, passi el que passi.

Diferències entre les candidatures

La candidatura de Pablo Iglesias està més per la ruptura i la política al carrer, mentre que la d'Errejón aposta per la reforma i la feina a les institucions. Iglesias està més per acostar-se a Esquerra Unida i Errejón, al PSOE.

La candidatura de Pablo Iglesias, amb el nom de Podemos para Todas, es presenta amb un cartell amb molts colors i amb el símbol d'una mà oberta. I compta amb gent com Pablo Echenique i el català Vicenç Navarro.

Íñigo Errejón encapçala la candidatura que porta el lema "Recuperar la ilusión", que inclou Pablo Iglesias al seu cartell, i és que aquesta és la seva aposta: mantenir el tàndem actual. L'acompanyen a la llista persones com Rita Maestre o la catalana Jéssica Albiach.

 

♦Iglesias i Errejón escenifiquen el seu desacord als escons del Congrés

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut